Kon marie methode

Ondertussen minstens 5 vuilniszakken met textiel weg.
Niet ineens rigoureus alles weg, stap voor stap. Een mindset veranderen heeft tijd nodig en soms ook confrontatie. Wat een zooi, wat een puinhoop en wat een spullen.

De Kon Marie methode krijg steeds meer bekendheid. Ook ik heb het boek gelezen. Ook al komt het soms wat zweverig over, ik heb er veel uit kunnen halen hoe ik naar mijn teveel aan spullen kan kijken.

De volgorde was bij mij dan ook:

  1. help! Ik wordt gek van al die spullen, waar kan ik het nog kwijt? Wat moet ik ermee?
  2. hé, er is een boek over onthullen van Marie Kondo. Toch maar eens lezen
  3. zie je wel, het kan wel. Waardevolle spullen hebben en toch ontspullen
  4. gemotiveerd om te gaan opruimen en weg te doen

Ik denk dat ik ondertussen wel een jaar verder ben. Waarbij het eerst begon met een paar vuilniszakken weg doen, een kledingkast uitzoeken. Maar toen we ineens ons huis verkocht hadden, konden we het helemaal rigoureus aanpakken! Ja, ik heb nog steeds fotoalbums, herinneringen van vroeger en boeken. Maar al het overbodige ballast, waar ik niks mee had of niks mee deed is weg. En dat ruimt lekker op.
We zitten ondertussen al een tijdje in een vakantiewoning en onze huisraad verblijft in een opslag. Ik weet bijna zeker dat daar nog steeds veel dozen tussen staan, wat straks zo weg kan. Want in de vakantiewoning, heb je niet alle ruimte voor eigen spullen en gebruik je de spullen die aanwezig zijn.

Dus wordt je gek van je spullen? Leuk! Dan heb je de motivatie al gevonden om er wat mee te gaan doen. En Marie Kondo kan je daar zeker een handje bij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *