Vegan Enchiladas

Nom nom nom, super simpel en echt lekker! Vegan Enchiladas van www.leukerecepten.nl was mijn inspiratie hiervoor. Of eigenlijk had ik het te doen met de ingrediënten die ik in huis had 🙂

Ingrediënten:

  • Wrap (je kan ze ook zelf maken)
  • klein blikje bonenmix met mais
  • half pakje gezeefde tomaten
  • paprika
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 uitje gesnipperd
  • snuf komijn
  • snufje cayenne
  • snuf paprikapoeder
  • handje vegan geraspte kaas
  • vegan natural yoghurt
  • vegan vlees naar keuze (temphe / kip stukjes)

Bereiding

Verwarm de over op 200 graden. Snij de paprika in stukjes. Bak in de pan het vegan vlees, doe daar de paprika en bonenmix bij. Kruid dit geheel met komijn, Cayenne, paprikapoeder, peper en zout (confession – hier gaat geen enkel kruid met snufjes … elk kruid heeft zo zijn werking op het lichaam). Doe ondertussen in een andere pan een beetje olie en fruit hierin het uitje met knoflook. Vervolgens de gezeefde tomaten erbij en laat dit zachtjes even pruttelen. (hiermee trekt de zure smaak uit de tomatensaus)

Vervolgens kan de wrap opgemaakt worden. Het mengsel van bonen en veganvlees kan in de wrap gevouwen worden. De opgerolde wrap in een ovenschaal en doe hier vervolgens de tomatensaus overheen. Strooi er nog wat kaas over en zet het ongeveer 15 min in de over.

Met de vegan natural yogurt kan je elk gewenste saus maken. Bijvoorbeeld quacemole.

Eet smakelijk!